Sjokoladekake med oreofyll, en sjokoladedrøm

I dag skal jeg vise en litt mer tidkrevende kake, men som er verdt hele tiden den tar. Nemlig sjokoladekake med oreofyll. Denne smelter i munnen, og er alle sjokoladeelskeres drøm! Kaken er mektig så den holder til ett stort selskap, og den går også helt fint inn i fryseboksen om du vil spare litt.

Første steg er å lage en saftig god sjokoladekake, og jeg bruker en devils food cake oppskrift her.

Ingredienser til saftig sjokoladekake

30 g mørk sjokolade

60 g kakao

240 g vann

2 store egg

2 store eggeplommer

60 g rømme

1 ts vanilje ekstrakt 

215 g mel

2 ss maizena

325 g brunt sukker

1 ts natron

230 g smør

 

Kok opp vannet og ha det oppi en bolle, tilsett kakao og 30 g mørk sjokolade, rør dette godt sammen og sett det til side så det får kjøle seg i minst 20 minutter før du fortsetter kaken.

Ha eggplommene, rømme og vaniljeekstrakt/sukker i en bolle og bland godt- sett til side.

Ha så mel, maizena, brunt sukker og natron i en bolle og rør sammen.

Tilsett romtemperert smør, bland til en jevn røre.

Tilsett nå eggeplomme/rømme blandingen.

så eggene, ett om gangen. 

La røren vispe en liten stund så den blir luftig og god.

Tilsett så den avkjølede sjokoladeblandingen.

Visp til alt er godt blandet.

Stek i ca 30-40 min på 175 grader, la den avkjøle godt etterpå.

I mens kaken kjøler så går jeg videre til å lage oreokremen, som bare er helt fantastisk god!

Ingredienser

1 glass marsmallow fluff (fåes kjøpt på meny)

250 g naturell philadelfia ost

1 vaniljestang

5 dl fløte

2 dl melis

100 g hvit sjokolade

3-4 gelantinblad

1 pk oreokjeks

Rør først sammen marsmallow fluff, ostekremen og frøene fra vaniljestangen

Legg gelantinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter

Smelt den hvite sjokoladen. Dette må gjøres sakte, for den brenner seg fort

Bland så inn sjokoladen i ostekremblandingen

Klem ut vannet av gelantinplatene og tilsett 2 ss kokende vann og rør til det er oppløst. Hell det så oppi blandingen i mens det visper så ingenting klumper seg

Pisk opp kremen og rør dette inn med slikkepott. Så er den klar :)

Ha nå den ene av de avkjølte bunnene oppi en dypere form med plastfolie.

Legg så ett godt lag med oreokremen over, legg den andre bunnen over og set i fryseboksen i ca 30 min.

Så er det over til siste steg, nemlig å lage frostingen som skal rundt. Kaken er god uten og, men det blir ikke nok sjokolade her ;-)

Ingredienser frosting:

25 g kakao

1/2 dl kokt vann

350 g smør

60 g melis

450 g sjokolade


(oups, glemte bilde)

Men ha først kakaoen i vannet, og sett til side.

Smelt først sjokoladen, jeg valgte mørk for det er min favoritt.

Ha så smør, vaniljeekstrakt, og melis i en mikse skål

Miks til du får en luftig og lys røre

Tilsett den smeltede sjokoladen

Så tilsetter du kakaoblandingen



Ta kaken ut av fryseren , og den er klar til å ha frosting over seg. Jeg lagde frostingen dagen før, men anbefaler og lage den rett før du smører på, for da får du en litt mer delikat frosting enn det jeg fikk, da den ble lys og ikke ville henge så lett på kake ;-) hehe... oups!

 

Tok en bit med en gang, dette er en MEKTIG kake, men utroooooolig god!! 

Kan anbefales til alle oreo og/eller sjokoladeelskere!

 

<3

5 kommentarer

marie

08.09.2011 kl.16:01

dette så helt sinnsykt godt ut!!

lagrer bloggen din i favoritter nå, hihi :D

Yasi

09.09.2011 kl.14:37

Mmm.. Så kjempe delikat ut :)

Emilieeeolsen

09.09.2011 kl.15:10

namm :-D god helg! :)

Linda Andresen

30.09.2011 kl.21:44

hei, har du hele røra oppi en form, og deler bunnen etterpå eller? hvilken størrelse på formen bruker du?

Amalie Kivijarvi

17.10.2011 kl.23:58

Linda Andresen: lagde de i to formen på 26 i strl, så la jeg en kakebunn først, kakaefyll og enda en bunn oppå :)

Skriv en ny kommentar

hits