Dobbel sjokoladebrownie

Er du svak for sjokoladebrownies? Da kommer denne oppskriften til å være perfekt for deg! 

Jeg får ikke nok av mørk sjokolade, og disse browniene med sjokolade saus over smelter i munnen

Da kjører vi i gang;

Ingredienser brownie:

115 g usaltet smør

115 g mørk sjokolade

3 1/2 dl sukker

en klype salt

1 ts vaniljeekstrakt / 1 1/2 ts vaniljesukker

2 store egg

2 1/2 dl hvetemel

2 ss bakekako

75 g hvit sukker



Smelt smør og sjokolade sammen på svak varme. Rør hele tiden så det ikke brenner seg.



Når det er ferdig smeltet så setter du det til avkjøling



Bland så inn sukker, salt og vaniljeekstrakten



Bland sammen mel og kakao og sikt inni blandingen



Bland så inn egg, ett om gangen

Tilslutt røren du inn hakket hvit sjokolade



Ha over i en smurt form (jeg bruker 18x18)  Stek på 180 grader i ca 35-40 minutter

 

Så er det over på sjokoladekaramell sausen

Ingredienser:

4 ss smør

2 1/2 dl sukker

1 1/2 dl melk

2 1/2 dl kremfløte

! 1/2 dl lys sirup

200 g mørk sjokolade



Varm opp alt utenom sjokoladen i 10 minutter eller til den får en lys karamell farge. Ha i sjokoladen tilslutt og den er klar når den er smeltet sammen



Jeg serverte den sammen med syltetøy og krem (beklager her blei bildene litt mørke)



Den smakte saftig og godt <3

Ha en fantastisk helg! :)

3 kommentarer

malinskij

21.05.2011 kl.08:53

nam!

Sigbjørn Melvær

01.06.2011 kl.00:05

Yoyo, ser riktig så snask ut.

Men har ein egen versjon av denne fantastiske retten. Eg lager dåg ein litt enklare variant som grunndeig/røre, men eg har ein bjørnebær eller bringebærsjokolade eg har laga på førehand som eg bruker å putte mitt i kaka. Lager ein liten kule med t-skje og vips så har man ein eksplosjon av herligheter i ganen efter på.

Siggisjokkis:

Bruker normalt mørk mørk sjokolade, Mengde etter behov.

smelt i vannbad.

Tilsetter litt fløte

og der etter bland inn rørte bær etter smak og skjønn.

Min favoritt er bjørnebær, den er litt syrlig og der med perfekt til meget så søt kake.

Bruker også å tilsette litt av ein søt balsamico med fruktsaft, tar den videre til ein annan dimensjon!

Ha i passande former, frys og bruk når du trenger.

http://www.hervik.com/main.aspx?page=article&artno=608 ( funker forsåvitt te alt, bruker den også oppå is! ( som me lager sjøl sjølvsakt )

Sigbjørn Melvær

01.06.2011 kl.00:08

ups ups! når eg satt å skreiv det så tenkte eg at det var sjokolade fondant.. jaja, fungere sikkert te bruninger også.

Skriv en ny kommentar

hits