17.Mai pavlova!

Bedre sent enn aldri- her kommer mitt forslag til en 17.mai kake! Jeg valgte å lage en pavlova kake, med bær slik at fargene ble rødt, hvitt og blått :-) 

Oppskriften har jeg hentet fra detsoteliv.no, som er en side full av inspirasjon. -Lurer av og til hva man skulle gjort uten Kristine og hennes nydelige oppskrifter <3


Kakebunn:

4 eggehviter

200 g sukker

0,5 ts vineddik 

1,5 ss maizena

 

 

Visp eggehviten stiv

 

Tilsett sukker, litt etter litt mens du fremdeles pisker godt

 

Bland dette i ca 20minutter (yeh, you heard me, 20 minutter!) Så får du en tykk og blank marengs

 

Tegn opp en runding på ca 22 cm i diameter på bakepapir og ha røren innforbi strekene. Da får du en tykk og god kakebunn

 

Bruk slikkepott til å jevne ut kantene og lage en lite grop i midten.

 Sett kaken midt i en forvarmet ovn på 180 grader og sett ned temperaturen til 150 med en gang du har satt den inn.Stek i ca 1 1/2 time. 

Når den er ferdig stekt, lar du ovnsdøren stå på gløtt (med hjelp av en tresleiv) og la kaken stå inni til den har blitt helt kald.

 

Fyll:

3 dl kremfløte

3 ts vaniljesukker

 

Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til krem og ha på toppen av kaken.

 Pynt med friske bær. Siden nasjonaldagen er i morgen, går det i rødt, hvitt og blått hos meg! 

 

Jeg hadde en prøvesmak, og håper gjestene blir like fornøyde. For dette var GODT!

 



Håper alle har hatt en fantastisk feiring i dag, enten om det er i byen, på hytta eller i stua <3

 

 

Én kommentar

tonje

17.05.2011 kl.22:49

Nam!:D Håper du har hatt en kjempefin dag!

Skriv en ny kommentar

hits