17.Mai pavlova!

Bedre sent enn aldri- her kommer mitt forslag til en 17.mai kake! Jeg valgte lage en pavlova kake, med br slik at fargene ble rdt, hvitt og bltt :-)

Oppskriften har jeg hentet fra detsoteliv.no, som er en side full av inspirasjon. -Lurer av og til hva man skulle gjort uten Kristine og hennes nydelige oppskrifter <3


Kakebunn:

4 eggehviter

200 g sukker

0,5 ts vineddik

1,5 ss maizena



Visp eggehviten stiv



Tilsett sukker, litt etter litt mens du fremdeles pisker godt



Bland dette i ca 20minutter (yeh, you heard me, 20 minutter!) S fr du en tykk og blank marengs



Tegn opp en runding p ca 22 cm i diameter p bakepapir og ha rren innforbi strekene. Da fr du en tykk og god kakebunn



Bruk slikkepott til jevne ut kantene og lage en lite grop i midten.

Sett kaken midt i en forvarmet ovn p 180 grader og sett ned temperaturen til 150 med en gang du har satt den inn.Stek i ca 1 1/2 time.

Nr den er ferdig stekt, lar du ovnsdren st p gltt (med hjelp av en tresleiv) og la kaken st inni til den har blitt helt kald.

Fyll:

3 dl kremflte

3 ts vaniljesukker



Pisk kremflten og vaniljesukkeret til krem og ha p toppen av kaken.

Pynt med friske br. Siden nasjonaldagen er i morgen, gr det i rdt, hvitt og bltt hos meg!



Jeg hadde en prvesmak, og hper gjestene blir like fornyde. For dette var GODT!





Hper alle har hatt en fantastisk feiring i dag, enten om det er i byen, p hytta eller i stua <3

n kommentar

tonje

17.05.2011 kl.22:49

Nam!:D Hper du har hatt en kjempefin dag!

Skriv en ny kommentar

hits