Sarah Bernhardt (glutenfrie)

God kveld!

I dag har jeg laget noe så herlig som Sara bernhardt. Disse kjeksene kan fryses og er perfekt å ha i fryseren tilfelle plutselig besøk. 

Sett ovnen på 200 grader og begynn på kjeksen

Mandelbunnen:

300 g mandler

300 g melis

2 eggehviter

1 ss kaffe exstrakt (1 ss kaffepulver og 1 ts vann)

Først skålder jeg mandlene og kutter de opp. Tørk de i ett håndkle før du fortsetter å moser de opp i foodprossesor



Tilsett kokende vann i pulver kaffen



Ha alle ingrediensene i en bolle og elt godt sammen

Ha røren over i muffinsformer (ca 2 ss pr. form) og stek i ca 10-15 minutter

Så går vi over til å lage sjokoladekremen på toppen.



Oppskrift

200 g smør

200 g smeltet sjokolade

3 dl melis

1 ts vaniljepulver

1-2 ts kakao

Enkelt og greit, bland alle disse ingrediensene sammen og visp godt.



Fordel de over de ferdigstekte kjeksene og sett i fryseren minst 1 time 



Rett før servering tar du og smelter sjokolade og drypper over med en spiseskje.



Ser det ikke godt ut? :-)


<3

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=amaliekivi.blogg.no&layout=box_count&show_faces=true&width=750&action=like&font&colorscheme=light&height=65" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:750px; height:65px;" allowTransparency="true"></iframe>

8 kommentarer

Elisabeth

26.04.2011 kl.22:04

Det ser helt fantastisk ut ;D Dette må prøves:D

Det søte liv - Kristine

26.04.2011 kl.23:01

Så utrolig mange flotte bilder og oppskrifter du har på bloggen din! Du er velkommen til å legge ut bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du ønsker litt mer publisitet;-) Hilsen Kristine

Ida

26.04.2011 kl.23:32

Fin blogg, å fine bilder.

Mange oppskrifter som så gode ut!

Elisabeth

27.04.2011 kl.10:11

Glutenfrie? Herlig. Kanskje jeg skal lage slike til Fredrik sin bursdag som snart kommer.

Amalie Kivijarvi

03.05.2011 kl.22:17

Elisabeth: Håper det faller i smak hos deg Elisabeth! :D

Amalie Kivijarvi

03.05.2011 kl.22:18

Det søte liv: Tusen hjertelig Kristine, nå må jeg jo si at du er til en stoooore inspirasjon! :-)

Amalie Kivijarvi

03.05.2011 kl.22:18

Ida: Tusen takk skal du ha Ida!

Amalie Kivijarvi

03.05.2011 kl.22:19

Elisabeth: Ja, det skal de være! :-) Det falt godt i smak hos min tante som hadde glutenallergi ;)

Skriv en ny kommentar

hits