Konfekt!

Heisann, i dag skal jeg vise hvordan du enkelt kan lage konfekt på 1-2-3 :) Jeg laget ikke marsipan fra bunn av, men jeg lover at om dere gjør dette vil der uanset imponere ;-)

Marsipankuler:

Rull små marsipanbiter til runde kuler.

Smelt mørk sjokolade (58-70%) og dypp kulen oppi, og hent opp med gaffel.

La sjokoladen få dryppe av



Og velt over på bakepapir, sett kaldt.

Smelt litt lysere sjokolade og ha over i en brødpose når det ikek er for varmt. Klipp ett lite hull og fort lag striper over kulene.

Mer skulle ikke til for å få noen utrolig flotte marsipankulene :-)

Syltet appelsinskrell med sjokolade:

Sylting:

Press saften av appelsinen, sil den og kok den opp med vann og sukker.

Skjær skallet i tynne strimler - unngå å få med det hvite "underlaget" - og legg det i sukkerlaken.

Kok opp og avkjøl. Gjenta 10 ganger. De mange oppkokene fjerner den bitre smaken fra skallet.


Dypp i sjokolade, og la tørke.



 

<3

8 kommentarer

Det så kjempefint ut!

camillasmat

25.03.2011 kl.00:47

helt nydelig.. jeg får ikke til å smelte sjokolade.. den blir bare hard

Serianna

25.03.2011 kl.19:00

Sykt flink du er!!! <3 Elsker sjokolade , dette skal jeg lage :):)

Elisabeth

29.03.2011 kl.12:16

Når jeg får kjøpt meg litt mer bake- og kjøkkenting skal jeg ta godt i bruk av bloggen din! Har forresten lagt link til bloggen din på min i ett innlegg; http://miketh.blogg.no/1301393138_hodefinepine.html

Takk for en flott blogg, fra en påbegynt husmor - til en avansert husmor. ;)

Amalie Kivijarvi

31.03.2011 kl.00:42

linda: takk skal du ha Linda :)

Amalie Kivijarvi

31.03.2011 kl.00:43

camillasmat: hei Camilla, har du prøvd å smelte den i microen? Ofte kan den klumpe seg etter vannbad om det kommer damp oppi? Prøv den, om ikke gi lyd så skal jeg hjelpe deg :)

Amalie Kivijarvi

31.03.2011 kl.00:43

Serianna: Tusen takk :D

Amalie Kivijarvi

31.03.2011 kl.00:44

Elisabeth: Hadde savnet litt oppdatering hos deg ja ;) Glede meg te å følga me! :D

og kyllingen din er utrolig søt :D

Skriv en ny kommentar

hits