Sunn Indisk kyllingsuppe

Jeg setter stor pris på helg etter en arbeidsuke, og feirer den med en herlig sunn suppe og ett par (usunne;-) ) glass vin. Denne oppskriften er det min mor som har vist meg, takk mamma <3

Når jeg skulle handle inn det jeg trengte til suppen gikk jeg på en innvandrerbutikk og kjøpte nydelige råvarer, samt det er mye billigere på slike butikker også.


Oppskrift(nok til 6 stk):

1 grillet kylling

1,7 dl liter vann

3 dl kremfløte(som kan kokes)

1 boks rømme

5 cm infefærrot (finrasa på strl med en tommel)

3 hvitløksfedd

2 løk (sjarlott/ gul)

1 rød chilipepper

3 gulerøtter

1 eple

1/4 ts safran

1 stk vårløk (eller etter smak)

smak til med 1 ss karri, salt & pepper.

 

Kok hele kyllingen med skinn i vannet i ca 5-8 minutter. Sil vannet igjennom til en ny kjele og kok opp med fløten. Så har du en god kraft. Ta hønen fra hverandre slik at du får alt kjøttet.



Stek chilii, ingefær og løk i smør til gyllent.


Kutt gulrøttene og eplet i små biter, og ha over i kraften og la småkoke.

Ha så i kyllingkjøttet, og krydderet og rør godt. Safranen setter ikke bare god smak, men også en nydelig farge på suppen.

Ha til slutt vårløken oppi.

Server med godt brød, jeg brukte foccacia brød. Oppskrift på det finner ud i forrige innlegg ;)

Jeg pleier sjeldent  å ha suppe til middag, fordi jeg føler det gir så lite. Men denne er sååå god, og sunn! :D

Da dette er en stor oppskrift er det kansje litt til overs? I såtilfelle kok opp ris dagen etter og lag en gryterett av det :)

nam nam

<3

2 kommentarer

mamma

13.03.2011 kl.14:31

såg lekkert ut ;) og du har sjølsagt laga din egen "vri" på sakene ser eg.

Flinka jentå mi det :)

annie ellingsen

13.03.2011 kl.15:05

NAM :)

Skriv en ny kommentar

hits