Focaccia brød

Heisann!

I dag valgte jeg å lage Focaccia brød, dette ble først laget av grekerne men er i dag mest kjent som en delikatesse i italia. Det er ett luftig brød tilsatt havsalt, urter eller grønnsaker.

Oppskrift:

1 kg mel

20 g salt

1 pk fersk gjær

1 liter lunket vann

2 ss olivenolje

Løs opp gjæren i vannet, og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt.

Deigen skal være klissete og bløt. La den heve i 30-50 minutter.

Når den har dobblet størrelse, heller du den over på ett dypt stekebrett og knør den ut i kantene med hendene.

Ha over ønsket topping. Jeg valgte Gourmet salt, perletomatet, en god oliven olje og fetaost.

Stek på 250 grader i ca 20 minutter eller til skorpen er gyllen.

Det er viktig at brødet får kjøle seg før du skjærer det opp.

Perfekt med pesto på toppen til en pastarett. Oppskrift på hjemmelaget pesto kan du se i ett av mine forrige innlegg.



Luftig og gode!

<3

2 kommentarer

Carina

12.03.2011 kl.10:53

NAM, jeg eeeelsker focaccia!! Uff blir kjempefrista her jeg sitter:P Skal du servere noe hjemmelaget snacks i bursdagen din eller? :P Blir alltid sulten når jeg leser innleggene dine!

Linn Sofie

12.03.2011 kl.18:49

Blir alltid sulten når eg lese bloggen din:p detta såg godt ut :)

Skriv en ny kommentar

hits