Flambert iskrem

Hei hei alle!

Synets det er kjempe gy se hvordan leser tallene stiger herm ig f tilbakemeldinger p at folk synets det er en inspirerende blogg, s tuuusen takk! :) Jeg skulle nske jeg kunne bake dobbelt s mye, men da hadde jeg blitt sittende fast i stolen til slutt, s om noen nsker en bestilling kan det og bestiller via min mail :)


Men til det jeg laget i dag, nemlig flambert iskrem. Jeg lagde ikke iskremen denne gang fra bunn, men ville vise hvordan man enkelt kan imponere. Nemlig med ha marengs utp iskremen og "flambere" den :)

Oppskrift (marengs):

3/4 dl vann

150 g sukker

50 g melis

100 g eggehviter

1/2 ts sitronvann

Pisk eggehvitene, melisen og sitronvannet til det blir stivt.

Kok opp vann og sukker til sukkerlake, til den blir helt blank. Rr hele tiden nr det koker opp, s sukkeret ikke svir seg i bunn. Bland s inn sukkerlaken med eggekremen til den blir kremete, fortsett og pisk rolig til kremen blir kald.

Ta din favoritt is p tallerken og ha p ditt favoritt tilbehr (jeg valgte sjokoladesaus)

Smr marengsen over iskremen



og flamber! Jeg bruker en creme burlee brenner som fes kjpt p traktren/kitchen for ca 249,-, men du kan ogs sette ovnen p 250 grader varmluft, og sette inn i ca 1-2 minutter. Om du velger ovnen er det viktig at isen er veldig kald fr du smrer over marengsen. Naaam, s godt! <3

2 kommentarer

mamma

10.03.2011 kl.14:19

se det ja, n la eg p meg 2 kg............sikkert

Amalie Kivijarvi

10.03.2011 kl.23:30

mamma: heh e:p

Skriv en ny kommentar

hits