Flambert iskrem

Hei hei alle!

Synets det er kjempe gøy å se hvordan leser tallene stiger herm ig få tilbakemeldinger på at folk synets det er en inspirerende blogg, så tuuusen takk! :) Jeg skulle ønske jeg kunne bake dobbelt så mye, men da hadde jeg blitt sittende fast i stolen til slutt, så om noen ønsker en bestilling kan det og bestiller via min mail :)


Men til det jeg laget i dag, nemlig flambert iskrem. Jeg lagde ikke iskremen denne gang fra bunn, men ville vise hvordan man enkelt kan imponere. Nemlig med å ha marengs utpå iskremen og "flambere" den :)

Oppskrift (marengs):

3/4 dl vann

150 g sukker

50 g melis

100 g eggehviter

1/2 ts sitronvann

Pisk eggehvitene, melisen og sitronvannet til det blir stivt.

Kok opp vann og sukker til sukkerlake, til den blir  helt blank. Rør hele tiden når det koker opp, så sukkeret ikke svir seg i bunn. Bland så inn sukkerlaken med eggekremen til den blir kremete, fortsett og pisk rolig til kremen blir kald.

Ta din favoritt is på tallerken og ha på ditt favoritt tilbehør (jeg valgte sjokoladesaus)

Smør marengsen over iskremenog flamber! Jeg bruker en creme burlee brenner som fåes kjøpt på traktøren/kitchen for ca 249,-, men du kan også sette ovnen på 250 grader varmluft, og sette inn i ca 1-2 minutter. Om du velger ovnen er det viktig at isen er veldig kald før du smører over marengsen. Naaam, så godt! <3

 

2 kommentarer

mamma

10.03.2011 kl.14:19

se det ja, nå la eg på meg 2 kg............sikkert

Amalie Kivijarvi

10.03.2011 kl.23:30

mamma: heh e:p

Skriv en ny kommentar

hits