Forget love-- I'd rather fall in chocolate

God kveld, har ftt flere tilbakemeldinger p sjokolade, hvilken som er best bruke, hvordan smelte den etc. S her kommer ett innlegg om noe som deilig at det ofte blir kalt som hodepinemedisin og erotisk fremkallende, nemlig sjokolade! ;-)




Mrk sjokolade- I mrk sjokolade bestr minst 43 prosent av den samlede vekten av kakaopasta. Den beste ligger p 55-75 prosent kakao. Mrk sjokolade inneholder mindre sukker og er "sunnere" en de andre typene. Dette er min favoritt! Egner seg perfekt til konfekter, kaker og desserter. Er ogs lett smelte i micro, 20 sek om ganger og rr i mellom.

Melkesjokolade-Melkesjokolade er stere og mer kremete, og er den mest populre sjokoladen i norge. Denne tler ikke like mye varme, og egner seg best til pynt eller i dessert.

Hvit sjokolade- Det er vanskligere jobbe med hvit sjoklade da den ikke egentlig ekte sjoklade. (en blanding av kakaosmr, sukker og melkepulver) Den klumper og brenner seg fort. Jeg anbefaler varme den i microen kjapt om du trenger den smeltet, og kjp en sjokolade av god kvalitet, ikke det billigeste du finner.




Smelte sjokolade-

Sjokolade skal aldri smeltes direkte over sterk varme. Og klassiekeren er er vannbad, med denne metoden kan temeraturen holdes lav. Det er viktig at du kutter sjokoladebitene sm og i like store biter slik at de smelter p likt.

La vannet ligge rett under koketemperatur. Koker vannet s vil det komme damp og drper i sjokoladen, og da klumper den seg. Det kan vre lurt ha et digitalt termometer imenst du holder p, sjokoladen skal aldri over 50 grader. (digital mler fes kjpt feks p ikea for 35,-)

-Mrk sjokolade smelter lettest og blir glansfull

-Melkesjokolade m det rres i hele tiden og blir ofte tykkere

-Hvit sjokolade er vanskelig bruke, men m du s gjr det i flere omganger. Og den er smeltet selv om det ikke alltid ser slik ut,s gjerne bruk en liten visp hele tiden



Om det gr feil og den klumper seg kan du prve rette opp med tilsette litt kald sjokolade, litt olje og rre godt. Svir den seg, kaster du den.

denne herlige boken kan kjpes p pralin.no og er skrevet av Pascal Bulinckx, som har en butikk i byen jeg jobber i, nemlig Sandnes. Han lager noen nydlige konfekter som jeg av og til kjper ett par av og nyter i lunsjpausen :)

<3

2 kommentarer

Beyer

09.03.2011 kl.03:07

Herregud s godt det hrtes ut, jeg bare elsker sjokolade! N m jeg nesten bare bake noe :)

Amalie Kivijarvi

09.03.2011 kl.23:56

Beyer: Ja, jeg ogs ELSKER sjokolade, spesielt mrk <3

Skriv en ny kommentar

hits