Forget love-- I'd rather fall in chocolate

God kveld, har fått flere tilbakemeldinger på sjokolade, hvilken som er best å bruke, hvordan smelte den etc. Så her kommer ett innlegg om noe som deilig at det ofte blir kalt som hodepinemedisin og erotisk fremkallende, nemlig sjokolade! ;-)
Mørk sjokolade- I mørk sjokolade består minst 43 prosent av den samlede vekten av kakaopasta. Den beste ligger på 55-75 prosent kakao. Mørk sjokolade inneholder mindre sukker og er "sunnere" en de andre typene. Dette er min favoritt! Egner seg perfekt til konfekter, kaker og desserter. Er også lett å smelte i micro, 20 sek om ganger og rør i mellom.

Melkesjokolade-Melkesjokolade er søtere og mer kremete, og er den mest populære sjokoladen i norge. Denne tåler ikke like mye varme, og egner seg best til pynt eller i dessert.

Hvit sjokolade- Det er vanskligere å jobbe med hvit sjoklade da den ikke egentlig ekte sjoklade. (en blanding av kakaosmør, sukker og melkepulver) Den klumper og brenner seg fort. Jeg anbefaler å varme den i microen kjapt om du trenger den smeltet, og kjøp en sjokolade av god kvalitet, ikke det billigeste du finner.
Smelte sjokolade-

Sjokolade skal aldri smeltes direkte over sterk varme. Og klassiekeren er er vannbad, med denne metoden kan temeraturen holdes lav. Det er viktig at du kutter sjokoladebitene små og i like store biter slik at de smelter på likt.

La vannet ligge rett under koketemperatur. Koker vannet så vil det komme damp og dråper i sjokoladen, og da klumper den seg. Det kan være lurt å ha et digitalt termometer imenst du holder på, sjokoladen skal aldri over 50 grader. (digital måler fåes kjøpt feks på ikea for 35,-)

-Mørk sjokolade smelter lettest og blir glansfull

-Melkesjokolade må det røres i hele tiden og blir ofte tykkere

-Hvit sjokolade er vanskelig å bruke, men må du så gjør det i flere omganger. Og den er smeltet selv om det ikke alltid ser slik ut,så gjerne bruk en liten visp hele tidenOm det går feil og den klumper seg kan du prøve å rette opp med å tilsette litt kald sjokolade, litt olje og røre godt. Svir den seg, kaster du den.

 

denne herlige boken kan kjøpes på pralin.no og er skrevet av Pascal Bulinckx, som har en butikk i byen jeg jobber i, nemlig Sandnes. Han lager noen nydlige konfekter som jeg av og til kjøper ett par av og nyter i lunsjpausen :)

<3

 

2 kommentarer

Beyer

09.03.2011 kl.03:07

Herregud så godt det hørtes ut, jeg bare elsker sjokolade! Nå må jeg nesten bare bake noe :)

Amalie Kivijarvi

09.03.2011 kl.23:56

Beyer: Ja, jeg også ELSKER sjokolade, spesielt mørk <3

Skriv en ny kommentar

hits