Deilige kokosboller

God kveld!

Begynner først med å gratulere Marianne ; http://kennellappevennen.blogspot.com/ & Tilde Sofie som vinnere i konkurransen som jeg hadde for ett par dager siden! Pakke kommer snart i posten ;-)

 

Men nå over til noen deilige kokosboller jeg akuratt er ferdig med å lage.

Begynner med å smelte mørk sjokolade i mikroen.

Rør litt i sjokoladen så den ikke er glovarm, og dypp små vannballonger oppi.   

Strø over perlekuler eller kokos og sett dem ned på en tallerken med bakepapir. La stå i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet, ca 10 minutter.


Sprekk så ballongen helt oppe ved knuten slik at luften går sakte ut. Vips, så har du en sjokoladebolle.

 

Over til det deilige skummet som skal oppi:

 

Ingredienser:

4 eggehviter

300 g sukker

6 gelantin

 

Pisk eggehvitene stive og tilsett sukker, litt etter litt.  Legg gelantinplatene i vann i ca 5 minutter, press ut vannet og kok det sakte opp  en kjele og pisk inn i kremen.

Ha kremen over i en sprøytepose, eller ha oppi formene med en skje.

Så enkelt er det å få laget disse søte kokosbollene. Jeg pyntet med Dr.Oetkers strø på toppen.

fra siden. 

Kremen smaker så godt!



Perfekt som en oppmuntring til noen du er glad i!

<3

 





24 kommentarer

alex

02.03.2011 kl.23:47

satan, nu må æ bak!

Amalie Kivijarvi

02.03.2011 kl.23:49

alex: Ja det syns æ å ;-)

Trine Jensen

03.03.2011 kl.01:37

Det så syykt godt ut!

gjett hva jeg skal gjøre i morra a'? #A#

My Secret Love

03.03.2011 kl.04:51

Å nam disse må jeg prøve å lage :)

Kanskje til min 21års dag :D

nam nam sier bare jeg

Linn Sofie

03.03.2011 kl.08:06

Shit, du e flinke :) e så gøy å se alt de spesiella du lage :)

Marianne

03.03.2011 kl.10:50

For en fantasi Amalie! Du er sannelig en inspirasjon!!

Å så gøy at jeg vant konkurransen din...Tusen takk..Gleder meg til premien kommer ;)

Zhiva

03.03.2011 kl.11:24

Jeg trenger oppmuntring!

Jeanette

03.03.2011 kl.23:09

Du e bare heilt RÅE ! :D kanon flink Amalie !

Marit Bakke

04.03.2011 kl.00:20

Lagte det sammen med ungene idag. De syns det va veldig stas å lage mat med ballonger (eg og).

Blei kjempegodt! Selv om eg hadde ALT for mye gelantin oppi :P

Maria Kivijärvi Heggen

04.03.2011 kl.00:34

Hei Amalie, jeg har nettopp oppdaget bloggen din! Så fin den er, og så flink du er! Også tar du så gode bilder :) Tror jeg skal prøve meg på et par av oppskriftene dine i helga ;) Inspirert!

Stor klem

Kristine Helene

04.03.2011 kl.09:37

Disse var kule, hvor mange skåler holder den kremen til? Tenkte eg sko lage disse til selskapet i helga:)

Amalie Kivijarvi

04.03.2011 kl.11:27

Kristine Helene: Takk! :D Jeg lagde 11 skåler med krem, men da hadde jeg nok til å lage en koksbollekake itillegg :) Så du bør kansje klarre å lage ca25. Bare ikke vannballongene er blåst opp for mye :) Masse lykke te, du får gi tilbakemld kossen det gjekk ;)

Amalie Kivijarvi

04.03.2011 kl.11:28

Maria Kivijärvi Heggen: Heisann :) Såå gøy at du syntest det, ja det må du gjør og gi tilbakemld på kossen detgjekk ;) Håpe alt går fint me deg! Masse klemmer

Amalie Kivijarvi

04.03.2011 kl.11:28

Marianne: Veldig fortjent etter innlegget ditt, likte jeg godt! :D

Amalie Kivijarvi

04.03.2011 kl.11:29

Zhiva: hihi, kom innom jobben min i dag da så tar jeg med!

Amalie Kivijarvi

04.03.2011 kl.11:29

Jeanette: Tusen takk <3 <3

Amalie Kivijarvi

04.03.2011 kl.11:30

Marit Bakke: Så gøy da :D Gelantin er skummelt, jeg synets kansje jeg burde hatt bittebitte litt mer, for jeg fikk ikke så mye form i kremen:p hehe..

xSarah

06.03.2011 kl.19:59

Naam! :D Så kjempe godt ut! Fine var de også^^

Amalie Kivijarvi

06.03.2011 kl.22:28

Sarah: Denne oppskriften var jeg slev veldig fornøyd med :)

stina

07.03.2011 kl.19:23

hvordan smelte sjokoladen uten at den blir kornete?

Amalie Kivijarvi

07.03.2011 kl.20:38

stina: Akuratt det har jeg fått mange spørsmål om, så i kveld eller i morgen tidlig skal jeg ha ett eget innlegg om akuratt det Stina ;-) Følg med!

Marianne

20.03.2011 kl.09:23

Var ikke så enkelt dette her..Mine baloonger eksploderte ,så varm sjokolade spruta rundt i hele kjøkkenet...HAHA!! Hadde kanskje for varm sjokolade!! Men prøver igjen ;)

Amalie Kivijarvi

21.03.2011 kl.23:09

Marianne: oida! ett godt tips, smelt 2/3 av sjokoladen og ha 1/3 kald oppi, da blir den mye lettere å jobbe med og ikke fullt så varm :) Prøv igjen, håper du får det til! :D

Caroline_GoodCupcakesGood

05.01.2012 kl.01:42

Nydelig idè! Takk for inspirasjon!

Skriv en ny kommentar

hits