Bagels skal koke i vann

Ja det stemmer. Bagels skal kokes i vann fr de gr inn i stekeovnen. Det er det som gir dem den luftige innsiden og den gode skorpen p utsiden. S n skal jeg vise dere hvordan den fantastiske bagelsen blir s god.



frst ha klart;

ingredienser

1 kg hvetemel

50 g fersk gjr

1 ts salt

1 ts sukker

100 g matolje

5,5dl lunket vann

100 g naturell yohurt


Bland alle ingrediensene sammen. Bruker du kjkkenmaskin elter du deigen sakte til alt er mikset. Gjr du det fr hnd gjelder det samme, men gjerne ha mel klart, for det kan bli klissete:)

Jeg lot det st p laveste hastighet i ca 8 minutter p min kjkkenmaskin.

Sett det p heving i 30-50 min, eller til deigen er blitt dobbel s stor under et hndkle.

Jeg brukte utstikkere for f bagels formen, men gjerne bruk en stor kopp :)

S kommer det som gjr en bagel s spesiell. Kok opp vann i en strre kjele, tilsett 3-4 ts bakepulver og 3 ts sukker.

La de koke i ca 3 minutter, fr du setter dem i en forvarmet ovn p 225 grader i ca 20 minutter.

Her har du ferdig resultat. Jeg liker den best egg, ost og salat. De ble supergode, og er s enkelt og lage!

I butikk koster en bagel ca 15 kr, og av denne rren fikk jeg ca 11 stk + 1 brd. Hva mer kan jeg si? :)



Av resten av rren lagde jeg et brd med solsikkekjerner. Det tok ca 30 minutter i ovnen.

lagde to remser p toppen av brdet og klippet de opp, s brdet fikk et morsomt mnster.

Supergodt med "skviset" syltety :-)

<3

2 kommentarer

Therese

10.02.2011 kl.21:59

herlig! forrestenhvilket objektiv bruker du f.eks til disse bildene her? liker de veldig godt! bde utsnitt og vinkler!

Amalie Kivijarvi

10.02.2011 kl.22:07

Therese:Jeg pleier bruke tamron 90mm macro eller nikkor 105mm micro til matbilder :) Er veldig glad i 105mm, men fungere ikke alltid like bra p hundene da :p

Skriv en ny kommentar

hits