Bagels skal koke i vann

Ja det stemmer. Bagels skal kokes i vann før de går inn i stekeovnen. Det er det som gir dem den luftige innsiden og den gode skorpen på utsiden. Så nå skal jeg vise dere hvordan den fantastiske bagelsen blir så god.



først ha klart;

ingredienser

1 kg hvetemel

50 g fersk gjær

1 ts salt

1 ts sukker

100 g matolje

5,5dl lunket vann

100 g naturell yohurt


Bland alle ingrediensene sammen. Bruker du kjøkkenmaskin elter du deigen sakte til alt er mikset. Gjør du det får hånd gjelder det samme, men gjerne ha mel klart, for det kan bli klissete:)

Jeg lot det stå på laveste hastighet i ca 8 minutter på min kjøkkenmaskin.

Sett det på heving i 30-50 min, eller til deigen er blitt dobbel så stor under et håndkle.

Jeg brukte utstikkere for å få bagels formen, men gjerne bruk en stor kopp :)

Så kommer det som gjør en bagel så spesiell. Kok opp vann i en større kjele, tilsett 3-4 ts bakepulver og 3 ts sukker.

La de koke i ca 3 minutter, før du setter dem i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 20 minutter.

Her har du ferdig resultat. Jeg liker den best egg, ost og salat.  De ble supergode, og er så enkelt og lage!

I butikk koster en bagel ca 15 kr, og av denne røren fikk jeg ca 11 stk + 1 brød. Hva mer kan jeg si? :)

 



Av resten av røren lagde jeg et brød med solsikkekjerner. Det tok ca 30 minutter i ovnen.

lagde to remser på toppen av brødet og klippet de opp, så brødet fikk et morsomt mønster.

Supergodt med "skviset" syltetøy :-)

 

<3

2 kommentarer

Therese

10.02.2011 kl.21:59

herlig! forrestenhvilket objektiv bruker du f.eks til disse bildene her? liker de veldig godt! både utsnitt og vinkler!

Amalie Kivijarvi

10.02.2011 kl.22:07

Therese:Jeg pleier å bruke tamron 90mm macro eller nikkor 105mm micro til matbilder :) Er veldig glad i 105mm, men fungere ikke alltid like bra på hundene da :p

Skriv en ny kommentar

hits