1-års bursdagskake

En kollega av meg sin sønn har nettop blitt 1 år, og i dag skulle det feires. Og jeg fikk æren av og lage 1-års kaken, og han sa han ville ha noe som skilte seg ut. Og jeg var i mangel på blå guttefarge, så det passet bra

Her er resultatet:

Den nederste kaken er en red velvet kake, som jeg skrev oppskrift på i et par tidligere innlegg :)

Topp kaken er sjokoladekake, og det er som regel safe, for alle barn liker vell det?

oppskriften på den er:

4 egg

200g sukker

135g margarin

50g mørk sjokolade

135g mel

1ts bakepulver

1ts vaniljesukker/ frøene fra 1 vaniljestang

Sett ovnen på 175 grader

Visp egg og sukker til eggedosis

Smelt så smør og sjokolade sammen, og bland alt sammen med de tørre ingrediensene.

Jeg hadde det i en springform i strl 24 og stek i 45-50 min. Stikk en tynn stekepinne i kaken om du er usikker på om den er ferdig. Henger det noe igjen, så må den steke litt til.

Så hadde jeg en god sjokoladekrem i 2 lag, og rundt hele kaken til slutt.
Oppskriften på den er:
3  egg
1 1/2 dl kremfløte
130g sukker
200g smør
1 ts vaniljesukker
100g kokesjokolade
2ss bakekakao
valgfritt: 1 ss kaffe
Kok opp fløten, sukker og egg i en kjele til det tykner litt. Dette henger seg lett fast og blir klumpete- så rør hele veien
Når det har kokt opp, ta så i sjokoladen og smøret og rør til det har blitt en jevn blanding-til slutt bland inn vaniljesukkeret.
Dette skal stå i kjøleskapet til det blir helt kald, ikkje lunket (minst 5 timer)
Så vispes det opp til en krem etterpå :)

Jeg kuttet ut blomster med disse greie utkutterne fra Wilton.


På toppen er en fortune cookie, med tekst "gratulere med dagen Vetle" inni

Trekket og blomstene er laget i fondant- veldig enkelt og bruke.

Og fantastisk for slike som meg som ikke liker marsipan.

oppskrift på fondant er:

200g marshmellow

2ss vann

2 ss matfett (delfia/flottmatfett)

ca 500g melis- eller mer.

Da tar du en bolle i microen med marsmellowen , vann og matfettet.

Etterpå blander du inn melisen, kan være lurt å sikte den så den ikke klumper seg inn i deigen. Dette er også veldig klissete, så kan være greit å bruke hansker om du har tilgjenelig. Jeg bruker selv ikke hansker, så det går greit uten.

9 kommentarer

stian

09.01.2011 kl.17:49

Supercool =)
Bra jobba :)
Snilt av deg ;)

Gina

09.01.2011 kl.21:23

Wow, vennen! Den ser jo fantastisk bra ut!!!!

Amalie Kivijarvi

09.01.2011 kl.22:38

Gina: Tusen takk <3

Helene

10.01.2011 kl.12:01

Du er superduper flink :D Kjempe imponert!!

Eva

10.01.2011 kl.13:04

Heilt knall!

Eg er ei stolt mamma (som ikkje er flink med kaker) og som herved bestiller kake til Mohkki den 20.april. Mohkki blir 8 år og veteran i hundeverdenen, men ho er jo ganske barnslig så du bestemmer designen. hihi

Elisabeth

10.01.2011 kl.14:41

Skikkelig husmor blitt du jo ;) Flott kake!

Amalie Kivijarvi

10.01.2011 kl.21:46

miketh: haha, ja kansje litt! :D meeen er veldig gøy :)

Amalie Kivijarvi

10.01.2011 kl.21:46

Helene: Takk <3

Amalie Kivijarvi

10.01.2011 kl.21:47

Eva: Det er bra mamma, eg får lage noe kult til da :D woho, glede meg :p

Skriv en ny kommentar

hits